6 Ocak 2011 Perşembe

KAKAOLU ISLAK KEK TARİFİM

 

4 YUMURTA
2,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT 
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
3 SU BARDAĞI UN (KULLANIRKEN MUTLAKA ELEYİN DAHA GÜZEL OLUYO)
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 PAKAT KAKAO
HİNDİSTAN CEVİZİ VEYA FINDIK İSTEĞE BAĞLI SÜSLEME İÇİN


YUMURTA TOZ ŞEKER EZİLMİŞ YOĞURT KIVAMINA GELENE KADAR ÇIRPILIR.
İÇİNE SÜT SIVI YAĞ KAKAO İLAVE EDİLİR. KARIŞTIRILIR.
BU KARIŞIMDAN 1 SUBARDAĞI AYRILIR...
KALAN KARIŞIMA.
UN KABATMA TOZU VANİLYA İLAVE EDİLEREK KARIŞTIRILIR..
DÜZ BİR TEPSİYE YAYILIR...
180 DERECEDE PİŞİRİLİR..
FIRINDAN ÇIKARTILIR SICAKKEN ÜZERİNE AYRIMIŞ OLDUĞUMUZ
1 BARDAK KARIŞIM DÖKÜLÜR. SÜSLENİR HİNDİSTAN CEVİZİ VEYA FINDIK
SİZE KALMIŞ...
SOĞUMAYA BIRAKILIR 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder