22 Aralık 2010 Çarşamba

Patlıcan Salatası

  1. patlıcan (Manca) Salatası
selanik damak tadından bir tarif


Malzemeler :
4-5 adet patlıcan
3-4 etli kırmızı ( yağlık ) biber
3 orta boy domates
4-5 sivri yeşil biber
5-6 diş sarımsak

Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu ( arzuya göre )

1 kahve fincanı zeytinyağı ( ayçiçek yağı )
1 kahve fincanı elma veya üzüm sirkesi
Tuz

Hazırlanışı :

Patlıcanlar ve etli kırmızı biberler ateşte közlenir.
Közlenen malzemelerin kabukları dikkatlice soyulup iri parçalar halinde doğranır
Kabukları soyulup küp doğranmış domatesler, ayıklanıp ince kıyılmış yeşilbiberler,
maydonoz ve dereotu da ilave edilir.
Dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve sirke ilave edilir.
Tüm malzeme güzelce karıştırılıp
tuz katılır.
Bir süre dinlendirip servise alınır.

 Sarımsağın bol kullanılması
 sirkeyle lezzetlendirilmesi mancanın en belirgin özelliğidir.
sosu için asla limon kullanılmaz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder